Što su znakovi infekcije pobačaja?

Pobačaj infekcije može se pojaviti nakon što žena zna da je pretrpjela pobačaj, ili je ponekad rezultat smrti fetusa u uteri, a žena nije svjesna da je dijete umrlo. Druga je manje uobičajena kada žene dobivaju redovnu skrb, jer se fetalna smrt često lako uočava u odsutnosti srčanog ritma i može se potvrditi ultrazvukom. U bilo kojem od ovih slučajeva, znakovi infekcije pobačaja mogu uključivati ​​dodatno krvarenje, grčeve, groznicu i neuobičajenu iscjedak vaginalno. Ako se ti znakovi zanemare, infekcija se može pretvoriti u infekciju krvi ili sepsu, a može utjecati na brojne organe i stvoriti snažan zdravstveni rizik.

Kada je žena svjesna da je provela pobačaj ili pobačaj, liječnici obično daju smjernice za oporavak. Prvi od njih suzdržati se od seksualne aktivnosti za oko dva do šest tjedana, i izbjeći stavljanje ništa u vaginu poput tampona tijekom tog vremena. Krvarenje se očekuje nekoliko tjedana nakon pobačaja, au nekim ženama to može trajati i do četiri do šest tjedana. Obično se dobiva mnogo lakše dok prolazi vrijeme, a žene ne bi smjele primijetiti velike krvne ugruške ili povećanje krvarenja, osobito nakon prvih nekoliko dana. Ozbiljno krvarenje, osobito nekoliko dana nakon pobačaja, moglo bi biti znak infekcije pobačaja ili krvarenja, te je potrebna brza pažnja na taj simptom.

Cramping se javlja nekoliko tjedana nakon pobačaja, ali ako to odjednom postaje ozbiljan, to je još jedan potencijalni znak infekcije pobačaja i treba pažnju. Žene bi trebale biti posebno zabrinute ako je prisutno teže krvarenje i / ili grčevi s groznicom koja prelazi 100,4 stupnja F (38 stupnjeva C). Bilo koja neuobičajena vaginalna mirisa, sa ili bez prisutnosti teških iscjedak može također biti indikativna za bakterijske infekcije. Ako se infekcija pogorša, mogu se pojaviti i drugi simptomi kao što su bolovi u tijelu, ekstremni umor, oticanje limfnih čvorova ili gubitak svijesti.

Ponekad se neki ili svi ti znakovi infekcije pobačaja javljaju kod žena koja nije svjesna trudnoće ili nije svjesna da je fetus umro u uteri. To čini bilo koji simptom grčeva, krvarenja, iscjedka ili drugih važnih za prijavu liječniku kada se pojave. Oni sigurno mogu ukazivati ​​na druge uvjete koji bi također mogli zahtijevati liječenje i hitnu medicinsku pomoć.

Većina žena ima praćenje posjeta s liječnikom nakon pobačaja. Ovo je važan posjet prisustvovanja i obično se događa oko šest tjedana nakon pobačaja. Nakon ove točke, žene vjerojatno neće imati infekciju pobačaja osim ako nisu zadržale dio tkiva fetusa. Ako se to sumnja, liječnici mogu odrediti postupke za uklanjanje ostataka trudnoće kako bi se spriječilo pojavu sepsije i očuvali zdravlje maternice za buduće trudnoće. Ovaj korak može se poduzeti ranije ako liječnici dijagnosticiraju propušteni pobačaj.