Koje su nuspojave pilule za pobačaj?

U većini slučajeva, nuspojave pilule za pobačaj su relativno manje. Na primjer, žena koja je uzela pilulu za pobačaj može doživjeti mučninu, povraćanje, grčeve, glavobolje i osjećaj slabosti ili umora. Krvarenje je uobičajen učinak pilule za pobačaj, kao i lijekovi koji izlažu embriju iz maternice žene. U nekim slučajevima, međutim, žena može doživjeti prekomjerno krvarenje ili povraćanje nakon uzimanja pilule. Neke žene mogu doživjeti i alergijske reakcije na tabletu za pobačaj.

Pilula za pobačaj je lijek koji se koristi za završetak rane trudnoće. Djeluje kako bi stimulirala proširenje cerviksa i protjerivanje trudnoće u razvoju. U većini slučajeva ovaj lijek prekida trudnoću bez da uzrokuje ozbiljne nuspojave. Ponekad, međutim, nuspojave traju dulje ili su teže od očekivanog. U takvom slučaju, žena svibanj morati potražiti liječničku pomoć.

Nuspojave pilule za abortus često uključuju gastrointestinalni uzrujanost. Nakon uzimanja pilule za pobačaj, žena može biti mučnina, au nekim slučajevima čak i može povraćati. Neke žene imaju proljev nakon uzimanja pilule za pobačaj. Osim toga, bol u trbuhu je česta nuspojava kada žena prolazi abortusom na lijekove.

Krvarenje obično javlja nakon što je žena uzela pilulu za pobačaj. Praksa abortusa ima svrhu da uzrokuje da se podstava maternice žene razbije, a potom protjeraju sadržaj maternice iz tijela. Krvarenje je prirodni dio tog procesa i ponekad može biti teška. Osim toga, krvarenje ženskog iskustva može biti popraćeno bolnim grčevima uterusa, a mnoge žene također prolaze krvne ugruške kroz vaginu.

Vrtoglavica, slabost i umor također su među mogućim nuspojavama tableta za pobačaj. Neke žene mogu razviti blagu temperaturu i zimicu nakon uzimanja ove vrste lijekova. Također se mogu razviti glavobolje.

Većina žena koje uzimaju tabletu za pobačaj se oporavljaju bez ozbiljnih nuspojava. U nekim slučajevima, međutim, nuspojave pilule za pobačaj mogu biti teške. Ako žena doživljava prekomjerno krvarenje, izgubi svijest ili ima temperaturu koja traje duže od nekoliko sati, dobro je potražiti savjet liječnika. Isto tako, znakovi alergijske reakcije, prolazak velikih ugrušaka više od nekoliko sati, a povraćanje više od nekoliko sati može značiti medicinsku pomoć.