Koji su simptomi stafilozne infekcije?

Dok male količine staph bakterija žive u nosnim šupljinama svih odraslih osoba, kod osoba s oslabljenim imunološkim sustavom, povećane količine bakterija mogu dovesti do ozbiljnog zdravstvenog stanja poznatog kao staph nasalna infekcija. Ovo stanje obično prati oticanje nosnih prolaza, nježan osjećaj lica i obraza, te teški kašalj koji se često pogoršava noću. Zagušenja često prati bolest, kao i umor i glavobolja.

Jedan od najčešćih simptoma stafiloznih infekcija kod oticanja nosnih prolaza. To obično rezultira blokiranjem normalne drenaže i protoka sluzi, a može dovesti do teške zagušenja ako se ne liječi brzo. Osim toga, sluz koji je povezan s staph infekcijama je relativno debela, te je od žute ili zelenkaste boje, za razliku od tradicionalne čiste ili bijele nijanse zdrave sluzi.

Oni koji pate od staph infekcije u nosu obično također doživjeti velike količine nježnosti u lice i obraze. To često prati glavobolje koje se kreću od umjerene do teške. Tlak povezan s ovim glavoboljama obično se manifestira blizu hrama i ušiju.

Pacijenti s stafiloznim infekcijama mogu također doživjeti kašalj koji se noću pogoršava. Osim toga, oni često imaju vrlo bolan i raspal i glas, au nekim slučajevima mogu čak i razviti loš dah. Oni pogođeni infekcijama staphima također često pate od umora i mogu imati laganu groznicu i mučninu. Opći osjećaj razdražljivosti je također zajednički znak povezan s staphom.

Dok infekcije stafilom mogu uzrokovati ozbiljnu nevolju onima koji pate, tretman za stanje je relativno jednostavan. Zapravo, većina stafiloznih infekcija zapravo će se razriješiti sami. Pojedinci koji doživljavaju trajnu staphnu infekciju ili čiji se simptomi ne poboljšavaju obično se potiču da povećaju potrošnju spavanja i tekućine.

Pored toga, osobe s infekcijom nosa često se upućuju na korištenje vrućih, vlažnih obloga i uzimanje blagih protuupalnih lijekova protiv bolova. Neki specifični antibiotici mogu biti preporučeni od strane pojedinaca koji doživljavaju vrlo tešku stafiloznu infekciju. Kao i kod svih zaraznih bolesti, najbolji način za sprečavanje širenja staph je kroz sljedeće osnovne smjernice ruku sanitarne.