Što su tretmani za muški kvasac infekcije?

Neki ljudi mogu izjednačiti infekcije kvasaca sa ženama, ali muškarci ih mogu razviti. Srećom, postoje prekomjerne (OTC) tretmani za infekciju muških kvasaca. Liječenje muškog kvasca infekcije obično uključuje kupnju OTC kreme koja je označena za uporabu s infekcijama vaginalnih kvasaca. Čovjek može širiti vrhnje na zahvaćenom području dva puta dnevno oko tjedan dana. Provedite neko vrijeme bez donjeg rublja kako biste dopustili da zrak dođe na područje, noseći pamučno rublje i izbjegavajući seksualni odnos sve dok se infekcija ne riješi u potpunosti.

Prije nego što čovjek razmotri tretmane za infekciju muških kvasca, on će obično morati osigurati da doista ima kvasac infekciju umjesto drugog tipa genitalne infekcije. Općenito, čovjek s infekcijom kvasca primijetit će crvenilo i iritaciju na području genitalija. Može imati osip kao i svrbež i gori koji su posebno vidljivi na vrhu penisa ili oko njega. Jednom kada je čovjek siguran da ima kvasac infekciju, može ga liječiti s OTC lijekovima. Ako ipak nije siguran, ili ako je to prvi put da je doživio takve simptome, on bi mogao dobro tražiti liječničku dijagnozu.

Najčešće korišteni tretmani za infekciju muških kvasaca su one koje se mogu kupiti bez recepta. Čovjek može kupiti iste lijekove koje žene rade, koje često sadrže mikonazol ili klotrimazol, kako bi se riješile infekcije kvasca. Za razliku od žene, međutim, neće koristiti kremu. Umjesto toga, vjerojatno će je morati primijeniti na zahvaćeno područje dva puta dnevno. S redovitom primjenom, takva krema se može riješiti simptoma infekcije muškog kvasca u otprilike tjedan dana.

Osim OTC lijekova, postoje i neki prirodni tretmani za infekciju muških kvasaca. Može, na primjer, nositi donje rublje pamuka koje svojim genitalnim područjem omogućuju povećanje cirkulacije zraka i izbjegavanje vrlo čvrstih hlača. On također može učiniti dobro da se odmah odmakne od odjeće i mokrih kupaćih kostima. On može privremeno ići bez donjeg rublja kada je kod kuće kako bi dopustio da prostor diše. Osim toga, izbjegavanje seksa tijekom liječenja može pomoći spriječiti širenje infekcije kvasca seksualnom partneru i učiniti manje reinfekciju.

Ponekad tipični tretmani za infekciju muškog kvasca ne funkcioniraju kao što se očekuje ili često se ponavljaju kvasac infekcije. U takvom slučaju, čovjek može učiniti dobro da traži lijekove za snagu iz svog liječnika. Ako je čovjek doživio ponovljene slučajeve infekcije muškog kvasca, međutim, on također može podvrgnuti testiranju kako bi isključio osnovni uvjet kao što je dijabetes.