Što mogu učiniti ako moje naušnice uzrokuju osip?

Doživljavanje osipa može biti bolna situacija. Kada se osip nalazi na ušnoj školjci, bol može biti blizu zasljepljivanja. Svrbeći uši često su rezultat neke vrste upale koja je uzrokovana prisutnošću supstancije koja na neki način iritira kožu. Postoji dobra šansa da tvar ima nešto za napraviti sa svojim naušnicama. Evo nekoliko savjeta o tome što učiniti kada naušnice uzrokuju osip.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih naušnice mogu uzrokovati osip jest da metalni sastav naušnica stvara alergijsku reakciju. Reakcija može biti na pladnju na naušnicama, ili na metal koji se nalazi ispod plašta. Na primjer, mnogi ljudi pate od alergije nikla. Nikkel se često koristi kao dio formule za obradu na proračun i na srednjoj cijeni naušnica. Prva stvar koju trebate učiniti ako imate zaraženu ušnu školjku je ukloniti naušnice. Ako u stvari metal uzrokuje osip, stanje će biti puno lakše liječiti ako uklonite materijal koji je stvorio situaciju na prvom mjestu.

Dalje, pokušajte koristiti antiseptik na zaraženim ušima. Svrha je očistiti područje bilo koje bakterije koja je možda nakupila. Kada naušnice uzrokuju osip, sitne rupe u ušnoj kapi posebno su osjetljive na otekline i upale. Čišćenje pora i liječenje prisutne infekcije idu dug put prema dovođenju olakšanja od ožiljaka svrab. Ovisno o ozbiljnosti osipa, ova dva koraka mogu biti sve što vam je potrebno da biste izvršili oporavak.

Naušnice uzrokuju osip jer postoji nešto o materijalu koji se ne slaže s vašom kemijom. Problem može biti post orah, ili može biti nešto o tijelu naušnica koje stvara problem. Možda nemate metalne postove. Ako je tako, to znači da metalne alergije nisu glavni uzrok oticanja i boli. No, na dizajnu sam ruba može biti metal ili jedna od boja koja se koristi za bojanje dijelova dizajna koji uzrokuju problem.

Općenito, ako naušnice uzrokuju osip, lako možete pratiti podrijetlo ostavljajući naušnice nekoliko dana. Kada se osip otkrije, pokušajte koristiti naušnice s metalnim postovima. Ako se čini da su u redu, onda ste identificirali podrijetlo tog pitanja. Ako ne, prestanite nositi naušnice s bilo kojim metalom u dizajnu. Samo o svim slučajevima svrbež ožiljaka moguće je na neki način pratiti na metalni sadržaj.

Međutim, ako mnoge vrste naušnica uzrokuju osip, može biti nešto drugo osim alergije nikla na poslu. Kada čak i plastični postovi uzrokuju probleme, postoji svibanj biti neki zdravstveni problem koji se manifestira u obliku osip. Ukratko, svrbež ožiljaka i ljuti osip ne moraju biti o nečemu što se događa s ušima, ali je znak nekog drugog zdravstvenog stanja. Uklanjanje naušnica i temeljito čišćenje područja ne dovode do smanjenja boli, odmah potražite liječnika.