Što su znakovi alergijske reakcije na losion?

Znakovi alergijske reakcije na losion uključuju osip i svrbež kože. Alergijska reakcija na bilo koju tvar koja je došla u dodir s kožom može se nazvati kontaktni dermatitis, a često dovodi do crvenila, spaljivanja i izbijanja kože. U teškim slučajevima, pojedinac može razviti blistere kože. Lezije koje gube s gljivom mogu ukazivati ​​na infekciju kože.

Kada je osoba alergična na losione, reakcija će vjerojatno biti na koži gdje je primijenjena. Koža može postati suha i oguliti, ili postati naborana i prljavština. Losion je vjerojatno da će iritirati kožu, uzrokujući da se spali ili zujanje. Upaljeno područje može biti crveno i toplo na dodir. Znakovi alergijske reakcije na losion mogu se pojaviti neposredno nakon upotrebe proizvoda ili uzimati dan ili dva prije nego se pojave.

Oticanje ili osip može se razviti i kao reakcija. Ovi simptomi mogu biti u rasponu od blagih do teških i mogu zahtijevati liječenje. Medicinski stručnjak može propisati hidrokortisonsku krema ili antihistamin da bi smanjili oticanje i upalu. Ako se oko očiju ili usta pojavljuje oteklina, od bolesnika je od vitalne važnosti da istodobno pogleda zdravstvenog djelatnika.

Kada blisteri izbiju od alergijske reakcije kože, vrlo je važno za pacijenta odmah prestati koristiti losion i razgovarati s liječnikom. Mjehurići uzrokovani alergijama na koži mogu postati zaraženi. Ako postoji iscjedak ili gnoj iz prozračivanja nakon što se koristi losion, lokalni ili oralni antibiotici mogu biti potrebni.

Ovisno o tome što je osoba alergična, reakciju se može spriječiti odabirom prirodnih ili organskih proizvoda, iako to nije uvijek slučaj. Ako su znakovi alergijske reakcije na losion vidljivi, najbolje je da pojedinac zabilježi sastojke koji se koriste u proizvodu. Izbjegavanje tih sastojaka u budućnosti može spriječiti ponavljajući problem. Odabir proizvoda bez mirisa često može spriječiti alergiju kože, budući da ti sastojci imaju veću vjerojatnost da uzrokuju reakciju.

Losioni koji sadrže kakao maslac ili shea maslac mogu izazvati alergiju kože kod nekih ljudi. Ljudi koji su patili od alergija u prošlosti migta žele napraviti jednostavan patch test primjenom dab losiona na mali dio kože. Važno je da pojedinac traži promjene na koži nakon 12 do 24 sata. Ako koža postane svrbi, crvena ili nabubre, losion se ne smije koristiti.