Što su simptomi trakavice?

Trakica je parazitski crv koji može zaraziti čovjeka i izazvati mnoštvo zdravstvenih problema. Može preživjeti u svom ljudskom domaćinu više od 20 godina i može rasti preko 6 metara (6,5 m). Prepoznavanje simptoma infekcije tapeworm može pomoći potencijalnim domaćinima da se bore protiv infekcije prije nego što eskalira u vrlo ozbiljne zdravstvene probleme.

Infekcije trakavica obično su praćene konzumacijom zagađene ili nezamrvene govedine, svinjetine, a ponekad i ribe. Preporučljivo je kuhati hranu kako bi ubio sve potencijalno zarazne parazite. Mnogi ljudi zaraženi tapewormom uopće ne pokazuju nikakve simptome, ali oni koji fizički pate fizički pokazuju određene simptome.

Najčešći simptomi infekcije tapeworma uključuju slabost, mučninu, gubitak apetita, bol u području abdomena, proljev, gubitak težine i nemogućnost pravilne apsorpcije hranjivih tvari. Svi ili svi od tih simptoma mogu ometati zdravlje i kvalitetu zaražene osobe. Dugotrajni simptomi mogu uzrokovati teže simptome.

Veći simptomi infekcije tapeworm se mogu manifestirati kod osoba koje su dugo vremena zaražene parazitima. Također se mogu očitovati zbog infekcija koje su rezultirale stvaranjem cista na tkivima osim onima u crijevima. Overtne cistične formacije, mase ili grudice, groznica, nedostatak vitamina, upaljeno crijevo, vrtoglavica, nesanica, anemija, alergijske reakcije, bakterijske infekcije, pa čak i neurološke reakcije poput napadaja mogu također biti posljedica infekcije tapeworm.

Simptomi infekcije ličinki trakavice mogu se malo razlikovati od infekcija odraslih tapeworms. To je zato što su larve dovoljno male da putuju kroz krvotok i mogu se prebivati ​​u drugim dijelovima tijela. Bolovi u trbuhu i vrućica mogu biti prisutni, ali tako i kašalj, bol pluća, žutica, sljepoća, napadaji i osjećaj pritiska unutar lubanje.

Pored toga, zaražene osobe mogu primijetiti konoplje jaja ili ostatke tijela trave u stolicama. Međutim, važno je napomenuti da ostatci tijela trakavice ne znače da se trakavica sigurno izlučuje iz tijela. Tijelo mučnine može biti prolazeno, ali ako glava ostane u tijelu ljudskog domaćina, onda se trakavica ponovno može vratiti na svoju izvornu duljinu.

Simptomi infekcije sluznice mogu se liječiti uklanjanjem samog trakavca. Mogu se odabrati ljekoviti tretmani, ali se trakavice također mogu tretirati jednostavnim biljem kao što su crni trup oraha, pelina i klinčići. Osim toga, održavanje savjesti, organske prehrane i prakticiranja dobre higijene može smanjiti buduće šanse za infekciju tapeworm.