Što su tretmani za bol cellulitis?

Tretmani za celulitis bol obično uključuju analgetike kao što su lijekovi koji sadrže acetaminofen ili nesteroidni protuupalni lijekovi poput ibuprofena. Ako je celulitis u nozi, olakšanje boli može biti moguće podizanjem na gornju stopu kuka. Masaža i određene vježbe mogu također pomoći u ublažavanju boli uzrokovane celulitom povećanjem cirkulacije na zahvaćena područja. Osoba koja se bavi masažom ili vježbanjem za suočavanje s bolestima celulita, možda će morati najprije zatražiti svog liječnika.

Celulitis je infekcija kože koja je obično uzrokovana korakom ili staphom. Ljudi koji imaju nedavne rane od operacije ili ozljeda mogu imati veću vjerojatnost da razvijaju celulitis, jer bakterije normalno ulaze kroz otvorene kožne ozljede. Također može ući u tijelo kroz insekte kukaca. Osim toga, osobe koje imaju bolesti koje dovode do smanjene funkcije imunološkog sustava mogu biti veće opasnosti za razvoj infekcije. Neki lijekovi na recept također mogu utjecati na učinkovitost imunološkog sustava, čime se osoba osvježava celulitisom.

Osoba s tom zarazom u početku može primijetiti bol ekstremne celuloze. Dodatni simptomi celulita mogu uključivati ​​upalu kože i otekline, povišenu temperaturu i umor. Natečeno područje kože obično se povećava drastično tijekom prvih 24 sata nakon pojave infekcije. Zaraženo područje kože je također tipično vrlo nježno na dodir. Osobe s celulitisom također mogu doživjeti trese ili zimice i eventualno mučninu.

Liječnici obično dijagnosticiraju celulitis s inicijalnim fizičkim pregledom praćenim specifičnijim testovima. Tijekom fizičkog pregleda, liječnik može pregledati natečeno područje kože i nadgledati ga tijekom sljedećeg dana kako bi vidio raste li. Ako natečeni prostor postaje veći i ima nepravilnu granicu, obično se sumnja na celulitis. Daljnja ispitivanja mogu uključivati ​​krvni test za provjeru razine bijelih krvnih stanica za znakove infekcije i krvnu kulturu iz zaraženog područja.

Celulitis je općenito izlječiva infekcija. U većini slučajeva može se izbrisati unutar tjedan dana nakon liječenja. Liječnici obično propisuju tijek antibiotika uz lijekove protiv boli za bolove celulita. Zbog nekih slučajeva celulita, povremeno je potrebna bolnička boravka, ali većinu vremena ovo se odnosi samo na osobe s kompromitiranim imunološkim sustavima koji mogu imati poteškoće u borbi protiv bolesti. Nakon što su antibiotici završeni, liječnici obično žele vidjeti pacijenta za praćenje posjeta kako bi bili sigurni da je infekcija potpuno nestala.