Što su znakovi alergijske reakcije na morfij?

Morfin je opioidni lijek na koji neki ljudi mogu imati alergijsku osjetljivost. Neki od znakova alergijske reakcije na morfij mogu uključivati ​​osip kože i svrbež. Mogu se pojaviti i gastrointestinalni problemi, poput povraćanja. Teška alergijska reakcija često će uzrokovati oticanje i probleme s disanjem, a to bi moglo biti kobno.

Opioidni lijekovi dobiveni su iz biljke maka protiv opijuma, a mnogi su snažni ubojice boli koji se obično koriste za pomoć u liječenju teških boli. Kad imunološki sustav osobe negativno reagira na morfij, to će uzrokovati alergijsku reakciju. Tijekom toga, imunološki sustav često otpušta tvar poznatu kao histamin, što može uzrokovati niz simptoma.

Osip je jedan od najčešćih znakova alergijske reakcije na morfij. Osip može biti ograničen na mali dio tijela, ali može se proširiti i na ostatak tijela. Može se pojaviti i osip, a osoba koja je alergična na morfij može razviti osjetljivost na sunčevu svjetlost.

Pruritus ili svrbež, još je jedan mogući znak alergijske reakcije. Iako je svrbež može biti jedna od mogućih nuspojava morfina, teška svrbež može ukazivati ​​na alergiju. To se obično događa na licu i oko nje, ali ostatak tijela može se osjećati svrbež.

Mučnina je još jedna uobičajena nuspojava morfija, ali teški problemi gastrointestinalnog sustava mogu biti uzrokovani alergijskom reakcijom. Alergija ne samo da može uzrokovati mučninu, ali također može izazvati povraćanje i proljev.

Oteklina se također može pojaviti kada osoba s alergijom uzima morfij. Obično će lice nabubriti, uključujući usne, jezik i grlo. Ako grlo otekne, dišni putovi osobe mogu se sužavati, što obično uzrokuje poteškoće s disanjem. Neke ozbiljne alergije morfina mogu se čak dokazati kobnom ako osoba ne može disati.

Pojedinci s određenim medicinskim problemima, uključujući alergije na lijekove, često se traže da nose komad medicinskog alarma, obično ogrlicu ili narukvicu, koja uključuje informacije o alergijama osobe ili drugim pitanjima. U slučaju da je osoba u nesreći i da ne može govoriti, ova narukvica dozvoljava medicinskim stručnjacima da znaju da mu ne može dati morfij.