Što uzrokuje svrbež noge s blisters?

Mnogo je mogućih uzroka svrbežnih nogu s mjehurićima, uključujući gljivične infekcije, kao što su sportašice i slabo prilagođene cipele koje iritiraju kožu. Pojedinac također može razviti ove simptome zbog alergije na nešto što je dotaknulo svoje noge ili da je konzumirao. U nekim slučajevima kronično stanje kože može se čak dokazati kao krivac.

Jedan od najčešćih uzroka svrbežnih stopala je gljivična infekcija. Osoba može imati ove simptome kada razvije stanje koje se zove atletska noga, što je obilježeno takvim simptomima kao što su svrbež, peckanje, krekiranje kože, zadebljani, žućkasti nokti za noge i svrbež mjehurića. Ovo stanje je zarazno i ​​uspijeva kada su osobe noge vlažne, kao kad su u previše zbijeno cipele ili znoj dobar posao. Osoba također može ugovoriti infekciju s površine, kao što su zajednički ručnici i tuš kata u gyms. Čak je moguće uhvatiti ga od nošenja cipele zaražene osobe.

U nekim slučajevima, osoba će razviti probleme s stopalima jer se njegove cipele ne uklapaju dobro. Na primjer, kada su cipele i čarape previše čvrsto pričvršćeni ili su napravljeni od iritirajućeg materijala, na primjer, oni mogu spriječiti pravilan protok zraka i doslovno trljati kožu na krivi način. Kada se to dogodi tijekom značajnog vremenskog razdoblja, često su rezultat blistera. Ponekad ti mjehurići svrbe, ali mogu uzrokovati i bol. Na kraju, oni mogu postati zaraženi i, ako se ne liječi, mogu dovesti do još veće nelagode.

Također je moguće da alergijska reakcija uzrokuje svrbež i blistere. To se može dogoditi kada je osoba alergična na materijal koji mu je napravio cipele ili čarape ili na tvar koja je dotaknula noge, kao što je sapun ili losion. U nekim slučajevima, međutim, osoba može imati alergijsku reakciju koja uključuje noge nakon konzumiranja hrane ili lijekova koji stimuliraju odgovor. Često, ukidanje upotrebe alergena pomaže u ublažavanju iritacije i mjehura.

Pojedinac također može razviti svrbež noge s mjehurićima zbog kroničnog stanja kože. Ovi simptomi mogu biti znak ekcema, što uzrokuje upaljenu svrbljenu kožu koja može zaraziti, ispucati i krvariti. Medicinski stručnjak će obično propisati usmene ili aktualne lijekove za rješavanje problema uzrokovane kroničnim stanjem kože.