Koji su simptomi ozljeda rotora?

Ozljeda ramena na ramenu može biti manja od sojke mišića ili teška kao razderana tetiva, a simptomi ozljeda rotatora mogu se razlikovati ovisno o teškoj ozljedi. Blagi simptomi uključuju bolove pri pomicanju ruku i ramena izvan normalnog kretanja, ili poteškoća pri kretanju ruku kroz cijeli raspon. Može se dogoditi i bol i bol u ramenu nakon dugo sjedenja u istom položaju, ili pojedinac može teško pronaći spavanje zbog pritiska na pritisak ili oko okretatorske manžete.

Većina ozljeda na tetivu ili mišićima rotatorske manžete uključuju bolove. Čak i manje ozljede, kao što su naprezanje mišića iz ponavljanih aktivnosti, kao što su podizanje kutije s poda do stražnjeg dijela kamiona, može rezultirati u potiskivanju boli. Često simptomi ozljeda prstiju rotora su najgori kada se podiže ruka visoka, kao što je uzimanje nešto s polica ili donošenje do zatvaranja zavjesa. Ove vrste ozljeda općenito mogu izliječiti tijekom vremena, uz pravilan ostatak oštećenja mišića ili tetive.

Različite vrste boli pojavljuju se kao simptomi ozljede prstiju rotora. Stalna, bolna bol u ramenu ponekad se može upravljati lijekovima protiv bolova, a općenito se poboljšava s nekoliko dana odmora. U drugim slučajevima može doći do oštrog, probadajućeg bola koji se pogoršava s određenim pokretima. To često ukazuje na suzu u mišićima ili tetivu, a može biti praćeno poteškoćama u podizanju ruke i nedostatka snage u mišićima ruku i ramena.

Ako pojedinac ponovi konstantne pokreta koji iritiraju, ali ne rastrgaju mišiće ili tetive, može razviti bolove koji dolaze i odlaze, kao i razdoblja smanjene snage i poteškoća pri pomicanju ruku. Pritisak na ruci i ramenu može ovo pogoršati, a ovi simptomi ozljeda prstiju rotora mogu početi miješati u spavanje. Obično, također postoje poteškoće u pomicanju ruku u smjeru koji podržava ozlijeđena područja.

U nekim slučajevima mogu postojati znakovi upale oko zgloba i ramena. To je uzrokovano reakcijom imunološkog sustava na oštećenje, kada su rastrgana ili oštećena tkiva potopljena stanicama imunološkog sustava, može doći do nakupljanja tekućine, nježnosti i manjeg oticanja. Oteklina na ramenu općenito znači da je ozljeda teška i može zahtijevati liječničku pomoć kako bi se osigurala pravilna njega.