Što su simptomi infekcije nogu?

Simptomi infekcije nogu uključuju crvenilo, otekline i bol. Pored toga, može doći do prozračnosti ili krvave drenaže, kao što je svrbež i porast temperature u odnosu na zaraženo područje. Ako se lokalizirana infekcija ne liječi adekvatno, može doći do sistemske infekcije. Kada se to dogodi, pacijent može doživjeti opću slabost, umor i groznicu. Potrebno je uspostaviti medicinsku procjenu i brzu terapiju kako bi se izbjegle velike komplikacije, poput oštećenja bubrega, jetre ili srca.

Određeni medicinski uvjeti mogu predisponirati osobu na infekciju nogu. Osobe s dijabetesom mogu biti osjetljivije na infekcije mekih tkiva, uključujući i one na nogama. U pojedinim osobama s dijabetesom, proces iscjeljivanja je manje učinkovit nego kod onih bez stanja. Stoga, ako dijabetes ozljeđuje stopalo ili gležanj, ozljeda može biti otporna na liječenje, povećavajući rizik za infekciju nogu. Ponekad dijabetes mijenja osjetljivost na bol, pa pacijent ne poznaje ozljedu ili infekciju.

Liječenje infekcija uključuje oralne antibiotike, au nekim slučajevima topikalne antibiotike. Ponekad, ako je infekcija noga ozbiljna, liječnik će možda morati izvršiti ranu kulturu mjesta infekcije kako bi utvrdila koja je vrsta bakterijskog organizma odgovorna za zarazu. Ovaj medicinski test naziva se testom “kultura i osjetljivost” i govori liječniku što je ofendantni organizam i koji će antibiotik biti osjetljiv na taj organizam. Ako antibiotik nije osjetljiv na organizam, to će biti neučinkovito u liječenju infekcije.

Povremeno, ovisno o tipu i ozbiljnosti infekcije, liječnik može preporučiti primjenu sterilnih zavjesa. Ove se obloge obično trebaju mijenjati kada postanu prljave ili kada se primjena lokalne antibiotske masti treba ponovno primijeniti. Ako se pacijent ne osjeća ugodno za mijenjanje vlastite obloge rane, može se vratiti svom liječniku koji će promijeniti presvlačenje i procijeniti napredak zacjeljivanja rana.

Prevladavanje infekcija može uključivati ​​uzimanje određenih vitamina na dnevnoj bazi. Vitamin C je antioksidant koji se često propisuje za liječenje rana, posebno kod starijih osoba ili kod dijabetičara. Drugi načini prevladavanja infekcija uključuju dobivanje adekvatnog odmora, pijenje puno tekućina i praćenje liječničkog plana liječenja. Ako, međutim, unatoč adekvatnom liječenju i medicinskom praćenju, infekcija i dalje ostaje, osoba svibanj morati biti hospitalizirana za primanje tečaja intravenozne antibiotske terapije.